Eller: meningslösa insikter i en överbelånad akademikers liv som kommunal tjänsteman.

16 juni 2005

Dagens lärdomar

  1. Ha högre solskyddsfaktor på dig än vad du tror att du behöver - jag är nu vackert skär på armarna.
  2. Jogga inte på Gärdet mitt i stekande eftermiddagssol - det kändes som att vara ute på en sjukt varm prärie eller savann eller nåt annat hett och gräsaktigt ställe.
  3. Läs inte någon av Bret Easton Ellis böcker på svenska. Jag har aldrig varit med om maken till dålig översättning! Glamorama var ett skämt, och American Psycho verkar inte mycket bättre. Skäms på sig, Einar Heckscher! Vad sägs om "[h]an ger mig handflata plus fem"? Hysteriskt roligt. Första svenska utgåvan kom ut 1991, det är ändå inte länge sen. Man tycker att en översättare skulle ha lite koll på slang och hur man ska översätta det. Men om man använder "tolva" som skällsord är man nog hopplöst förlorad. En annan sak som är rolig, som Heckscher dock inte har att göra med, är tidsfaktorn. Bäste Bret skrev ju om saker som var stekiga på den tiden, men att skriva om dyra freestyles och hemmasolarier känns ju sådär fräscht anno 2005.
  4. Skaffa ett glassigt jobb och åk på schyssta resor.
  5. Gärdet är bra att bo på! Vi grillade och drack rosé med Fredric och Katarina i Tessinparken igår kväll. Trevligt.

Om det är någon som planerat att komma till Stockholm den närmaste tiden så hade Stockholm City nyligen två artiklar om boende: på vandrarhem och i skärgården.

Inga kommentarer:

Vem är det som skriver all denna nonsens?

Mitt foto
Skåning som bor i Stockholm sedan juni 2005. Har ett jobb som skulle kunna vara riktigt bra men som oftast innebär alldeles för mycket pappersadministration.

Gammalt skit