Eller: meningslösa insikter i en överbelånad akademikers liv som kommunal tjänsteman.

9 september 2005

Patriarkatet + (Fi) = sant?

Det är ganska ironiskt att Fi:s förslag om att avskaffa äktenskapet och inrätta en ny samlevnadsbalk som tillåter flera personer att leva tillsammans mycket väl skulle kunna utnyttjas för patriarkalt månggifte.

En man som lever med åtta kvinnor i en patriarkal struktur, där mannen bestämmer och kvinnorna lyder, det är ju inte det vi är ute efter, säger Tiina Rosenberg.

Nej, jag förstår att det inte är det som Fi är ute efter. Fiskar Fi månne efter de polyamorösas röster? Det torde vara ganska oklart hur stor andel av väljarkåren som de polyamorösa utgör, men vem vet, kanske är det de som får in Fi i riksdagen. Men hur ska Fi egentligen utforma denna samlevnadsbalk så att den tillåter polyamor men förhindrar den förtryckande mannen att gifta sig med åtta kvinnor?

Fiasko börjar med fi. Ett sammanträffande? Det är synd att Sveriges första feministiska parti (nåja, så gott som) domineras av vänsterradikaler som anser att de viktigaste frågorna för Sveriges kvinnor är att äktenskapet ska avskaffas och att alla namn ska vara könsneutrala. Fi skulle kanske byta namn till Queerinitiativet.

Pragmatism framstår plötsligt som ett så vackert ord i mina öron.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skarpt skrivet!

Undraren sa...

ja pragmatism var ordet jag sökte. Skrev precis om samma sak, dock lite tråkigare =)

Vem är det som skriver all denna nonsens?

Mitt foto
Skåning som bor i Stockholm sedan juni 2005. Har ett jobb som skulle kunna vara riktigt bra men som oftast innebär alldeles för mycket pappersadministration.

Gammalt skit