Eller: meningslösa insikter i en överbelånad akademikers liv som kommunal tjänsteman.

23 september 2005

Länge leve kolhydraten!

Ner med Atkins! Brödet regerar! Se själva i DN på stan. Där får man också lära sig att det krävs degrum för att krogar ska få lov att servera bröd. Det låter nästan lika dumt som danstillstånd, vilket redan har behandlats i ett klassiskt reportage. (Hittar inte det, men här är prov på något liknande i Nöjesguiden.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

låter som potatiskylar. Hur många rum behöver en restaurang ha egentligen? Är ett rum och kök i malmö en svartklubb? Eller ljuger dom? Kanske borde heta ett rum, degrum och kök.
Förresten så låter degrum rätt behagligt.

Andrea sa...

Man måste dessutom ha ett slaktrum om man köper sig en gris och vill stycka den. Och det kan ju inte vara helt ovanligt att en restaurang gör det. Måste man förresten ha en särskild potatiskyl? Eller hittade du bara på det?

Andrea sa...

Förresten finns det hur många bestämmelser som helst när det gäller restauranger. Det är t.ex. numera lag på att man måste ha en fettavskiljare, så att det inte rinner ut en massa skit i allmänna avloppen. Bra för miljön, men dyrt för restaurangägaren. Tror förresten det var Ariman som var tvungna att installera dusch för personalen, trots att ingen duschade där.

Vem är det som skriver all denna nonsens?

Mitt foto
Skåning som bor i Stockholm sedan juni 2005. Har ett jobb som skulle kunna vara riktigt bra men som oftast innebär alldeles för mycket pappersadministration.

Gammalt skit