Eller: meningslösa insikter i en överbelånad akademikers liv som kommunal tjänsteman.

17 juli 2005

Helgrapport

Den sega rapporteringen om förra helgen fortsätter, dock i ett väldigt komprimerat format. På lördagen tog vi båten till Sandhamn och badade på stranden Trouville. Fint ska det vara. Stranden påminde mig faktiskt lite om en strand i Antibes som jag var på när jag tågluffade. Det var superfint väder och überblå himmel. Enda molnet på himlen var att Robert var lite illamående i början av dagen, men inget som inte lite sol och bad kunde råda bot på. Det var nära att vi inte kom med båten hem eftersom det var en sjukt lång kö - säkert mer än 300 personer före oss. Jag var helt säker på att vi skulle vara tvungna att tillbringa kvällen på Sandhamn och spendera pengar i massor för att få i oss lite käk. Men vi kom faktiskt på båten och kunde åka hem till Stockholm. Efter fredagens övningar kändes det inte aktuellt med utgång, så det blev en soft hemmakväll.

Dagen därpå åkte vi ut med Roberts föräldrar i båten. Vi hittade en egen liten, tja, ö eller nåt, där vi solade och badade. Grannen på den bebodda ön intill kom och kikade på oss flera gånger som om han trodde att vi skulle supa, skräna och klottra ner klipporna. Efter en skön båtfärd tillbaka till Vaxholm följde vi med till Vallentuna för ett dopp i poolen. Som tur var var även Björn på besök hemma i Vallentuna, så efter en muta bestående av fika och bad, så körde han oss hela vägen hem till Stockholm. Det blir en fin inflyttningspresent sen.

Den här helgen har inte varit riktigt lika sommaridyllisk, dels eftersom vädret var sämre, dels eftersom jag jobbade idag. Men i fredags körde jag lite shoppingrunda, och på kvällen pimplade vi vin med Frans och Lisa. Igår gick vi runt praktiskt taget hela Stockholm - vi var faktiskt i alla stadsdelarna - och belönade oss själva med fika på Muffin Bakery på Kungsholmen. De gör groteskt stora och mäktiga muffins. På kvällen var det faktiskt omöjligt att hålla sig från 80-talskvällen på SVT, och så kollade jag på Forsytesagan. Jag är en sucker för sådana där serier, funderar på att låna boken (böckerna).

Inga kommentarer:

Vem är det som skriver all denna nonsens?

Mitt foto
Skåning som bor i Stockholm sedan juni 2005. Har ett jobb som skulle kunna vara riktigt bra men som oftast innebär alldeles för mycket pappersadministration.

Gammalt skit